2018. június 6., szerda

Nyári Nyugat-kihívásUPDATE: A kihívás augusztus első három hétvégéjén lesz, minden hétvégén egy fanficet kell majd írni. Kulcsok is lesznek megadva minden héten, ezek közös megegyezéssel különféle irodalmi műfajok/stílusok. A kihívásra AUGUSZTUS 2-áig tudtok jelentkezni (ímélben, nálam), olvasókat persze ez után is szívesen várunk.


Mint azt talán már tudjátok (egyik korábbi posztban említettem) létezik egy nyugatos fanficekkel foglalkozó titkos Facebook csoportunk, melyben megtalálhatóak az eddigi Nyugat Secret Santa fanficei, illetve a korábbi évek Nyugat-kihívásai is. Nyári kihívást már több éve nem csináltunk, de most szeretnénk feleleveníteni ezt a hagyományt :)

A felhívás tehát: ha szeretnél csatlakozni a kihíváshoz, légy szíves, dobj meg egy íméllel (címem bal oldalt található), beteszlek a csoportba, és ott minden tudnivalót megtalálsz ezzel kapcsolatosan. Bárkit szívesen látunk, az sem baj ha sosem írtál még Nyugat fanficet,  mindenre van egy első alkalom :)

Nagy vonalakban:
  • a kihívás témája igazából főleg a Nyugat és írói/költői, de ezt (közös megegyezéssel) már régóta elég tágan értelmezzük, általában mindenféle magyar íróról/költőről szóló ficet írunk. Tehát ha pl. életed álma, hogy írj egy Balassi/Losonczy Anna ficet, semmi nem tart vissza :)
  • a kihívás időtartama eddig mindig 5 nap volt, most lehet ezt lecsökkentjük háromra, de még közös megbeszélés tárgya; ha esetleg csatlakoznál, a te véleményed is nyilván számít. Júliusban vagy augusztusban várható a kitűzött időpont.
  • a kihívás alatt minden nap írunk egy fanficet. Persze a limitált idő miatt ez sokszor csak egy százszavas, vagy egy rövid szösszenet, de amennyi neked belefér. Nyilván nem vesszük nagyon szigorúan a szabályokat, ha átlóg a történet posztolása másnapra, nem gond; a lényeg, hogy nagyjából tudjuk tartani az ütemet.
  • a ficek írása (és a páros meghatározása) saját kútfőből történik, de mindig szoktunk megadni kulcsokat, amiket bele kell építeni egy-egy történetbe. Ez kihívásonként változik, eddig voltak: versek, dalok, szavak, címek. Hogy most mi lesz, az még tervezés alatt van, de ha érdekel a kihívás, itt is számítunk a véleményedre :)
FONTOS: a többiek fanficei NEM lesznek posztolva itt a blogomon, csak a saját írásaim. Aki a többiekét is szeretné olvasni, kérem, hogy szintén írjon egy ímélt; bejelölöm Facebookon, és berakom őt is a csoportba. Levélben azért jelezd majd, hogy csak olvasó, vagy résztvevő szeretnél lenni. 

Addig is mindenkinek szép nyarat :D

0 komment:

Megjegyzés küldése

 
Design by Casandra Krammer